Facebook

Ringató László Virággal

2002 óta tanít fuvolát Pécsen, 2013 óta Ringató foglalkozásvezető Baranya megyében több helyszínen. 2016 óta a “Te hangodat ismerem”ringató program tagjaként jár a Pécsi Szülészeti Klinika koraszülött osztályára.

Életében központi szerepet játszik a gyermekek zenei nevelése. Hiszi, hogy a Ringató a kisgyermekes családok számára értékes lehetőségek forrása: nemcsak gyermekük korai zenei fejlesztéséhez kapnak segítséget, de a közös éneklés, a kétszemélyes ölbéli játékok meghitt pillanatai, mással nem pótolható élményt nyújtanak kisgyermekek és szüleik számára egyaránt.

A hagyományos Ringató nem valamiféle előadás. Közösen – a résztvevő felnőttekkel – hozzuk létre a foglalkozás élményét, és bízunk abban, hogy a szülők otthon énekelni, játszani fognak a maguk és a gyermekeik örömére. Kerüljük a divatos, kevésbé igényes gyerekslágereket. A dalanyag értékes, a mozgásos ölbéli játékok megfelelnek a gyerekek életkori sajátosságainak. A tanítás nem a kicsinyeknek, hanem a felnőtteknek szól. A Ringatókon nem adunk a gyerekek kezébe még egyszerű ritmushangszereket sem, ezek csak zajt keltenének. A gyermekek mozgása még nem annyira fejlett, ogy egyöntetűen, jól összehangoltan tudnának “zenélni”. Velük játszik az édesanyjuk vagy az édesapjuk, olykor nagyszülők, ha éppen kaphatóak rá az apróságok.