Facebook

SPANYOL VACSORAEST

Pécs - PEZSGŐHÁZ ÉTTEREM - 2016. 10. 01. 20:00
SPANYOL VACSORAEST

Előadók

Flamenco Sopianae
Hamisítatlan spanyol hangulat nem csak az ételek, de a zene és a tánc terén is. Egy zenés, táncos mulatságra hívjuk kedves vendégeinket: leszállva a föld alá, a Pezsgőház étterem pincéjébe, egy spanyol tapas bárba csöppenünk, ahol flamenco gitárfutamok és valódi táncosok repítenek el bennünket a fülledt barcelonai éjszakák világába. A flamenco gyűjtőnév a spanyolországi Andalúziában élő cigányok által a 18–19. században elterjesztett népzenei és táncstílusokat foglalja magába. Legősibb formája az ének (cante), amihez hangszeres kíséret (toque) és tánc (baile) kapcsolódhat. Mindezt átélheti, ha részt vesz ezen az egyedi hangulatú esten.

A Flamenco Sopianae a Pécsi Flamenco Egyesület tagjaiból alakult együttes. Előadásuk a műfaj tradicionális alapjain nyugszik. Az ének, a gitár és a tánc hármas egységét a cajón egészíti ki. A flamenco sokak számára a spanyol néptáncot jelenti, ám ennél jóval többről, az európai és a keleti kultúrák művészeti értékeinek keveredéséről van szó. Több évszázad lenyomatát hordozza a műfaj, mégsem állapodik meg soha, folytonos megújulás jellemzi. Bár szabályrendszere szigorú, mégis lehetővé teszi, sőt megköveteli az improvizációt, az egyéni kibontakozást. A flamenco által megélhető érzelmek skálája végtelen. Talán ez ösztönzi az együttes tagjait, hogy egyre inkább elmerüljenek benne, megtalálják a saját hangjukat, saját örömüket, bánatukat ezen a néha küzdelmes úton, mely lassan mindannyiuk életének szerves részévé válik.

A vacsora ára: 5000 Ft/fő
A borsor ára: 1800 Ft/fő

Menü:
Fogadóétel: tapasválogatás, a hangolódáshoz ajánlott ital: Sangria

Hideg előétel: Tascaburritas (olajbogyós és paradicsomos saláta sózott tőkehallal) házi lepénykenyérrel, ajánlott ital: Sandeman száraz sherry

Főétel: Paella, ajánlott ital: Torres Vina Sol 2015 (száraz fehérbor)

Desszert: Flan de naranja (narancs-flan), ajánlott ital: Sandeman édes sherry

Asztalfoglalás:
06 72 522 599,
06 72 522 598
etterem@pezsgohaz.hu