Facebook

A LONDONI FILHARMONIKUS ZENEKAR HANGVERSENYE

Pécs - Kodály Központ - 2016. 09. 29. 19:30
A LONDONI FILHARMONIKUS ZENEKAR HANGVERSENYE

Rövid leírás

Az Egyesült Királyság legmerészebb klasszikus zenei együttese a Filharmónia Magyarország meghívására érkezik hazánkba. A Londoni Filharmonikus Zenekart ma a nemzetközi zenei élet egyik legkiválóbb együtteseként ismeri a nagyvilág, amely ragyogó múltja mellett egyedülállóan újító és merész szellemének köszönheti hírnevét. Többek között a Gyűrűk ura trilógia Oscar-díjas filmzenéjét is ők játszották, és őket kérték fel a 2012-es londoni olimpia idején a résztvevő országok himnuszainak felvételére is. Magyarországra 2016. szeptember végén érkeznek és csatlakozik hozzájuk Baráti Kristóf, hegedűművész is.

Az együttest Sir Thomas Beecham alapította 1932-ben; azóta olyan kiváló karmesterek vezették a zenekart, mint Bernard Haitink, Sir Georg Solti, vagy Kurt Masur. A jelenlegi vezető karmester, Vladimir Jurowski 2007-ben állt az együttes élére. A Londoni Filharmonikus Zenekar otthona a Royal Festival Hall, ahol a koncertterem megnyitása, 1951 óta lépnek fel, 1992-től rezidens zenekarként. A 2015–16-os évad kiemelt eseményei között szerepel a mexikóvárosi vendégjátékuk és első alkalommal a zenekar történetében fellépnek a milánói Scalában.

A két hazai koncerten, a szeptember 29-i pécsi és szeptember 30-i Erkel színházbeli koncerten jól ismert és ritkán hallható művek egyaránt szerepelnek.

Előadók

Baráti Kristóf – hegedű

vezényel: Vladimir Jurowski

Műsor

F. Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26
F. Mendelssohn: e-moll hegedűverseny, op. 64
A. Bruckner: 4. romantikus szimfónia, Esz-dúr

Jegyár: 13900/10900/9900 Ft
Kedvezmény:

jegy_60px