Facebook

„Különös találkozás”

Pécs - Széchenyi tér - 2018. 09. 08. 19:00
„Különös találkozás”

Rövid leírás

Esőhelyszín: Kodály Központ
A hangverseny ingyenes, de rossz idő esetén regisztrációs jegyhez kötött, amit a Kodály Központ pénztáránál igényelhet.

Előadók

Szegedi Szimfonikus Zenekar
Sigmund Groven – szájharmonika
Szamosi Szabolcs – orgona
vezényel: Gyüdi Sándor

Műsor

Csajkovszkij: 1812 nyitány 
Sommerro: Solstice (""Sonnenwende"")
Moody: Toledo, spanische Fantasie
Groven: Nordische Nacht
Chabrier: Espana
Saint-Saëns: 3. c-moll ,,Orgona"" szimf. op.78 4. tétel
Elgar: Pomp and Circumstance, op. 39, March No. 1 in D (Land of Hope and Glory)

Járt már olyan komolyzenei hangversenyen, amelynek szólistája nem zongora, nem hegedű, de még csak nem is valamely ütős vagy fúvóshangszeren játszó muzsikus, hanem szájharmonika-művész volt? Ez a kicsinyke, fémízű hangkeltő szerszám, legtöbbünk számára valószínűleg gyermekkori emlék. Arról, hogy a szájharmonika mennyire sokrétű művészi kifejezésmód eszköze lehet, Sigmund Groven napjaink legjelentősebb szájharmonika-művésze fogja közönségünket meggyőzni. Az est másik szólistája Szamosi Szabolcs orgonaművész, hatalmas energiákat mozgat meg hangszeres játékával. Újszerű zenei különlegességeket nyújt hallgatósága számára, játékába improvizációkat beleszőve vagy az orgonát szokatlan hangszeres társításokban megszólaltatva. Merészen használja az orgona színeit, nem kifejezetten a berögzült hagyományok alapján. Játéka lendületes, a magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége jellemzi. Az est kísérői és egyben önálló művek interpretálói a Szegedi Szimfonikus Zenekar, Gyüdi Sándor vezetésével. A Szegedi Szimfonikus Zenekar a Dél-Alföld legjelentősebb zeneművészeti együttese. A kilencvenes évektől a zenekar egyre elismertebb, programjában rangos turnék, hangfelvételek, operaelőadások, zenés színházi produkciók, élő zeneórák és hangversenyek szerepelnek. Koncertjeit a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft-vel közösen szervezi. A Szegedi Szimfonikus Zenekar egész Európát bejárta. Nagy sikerrel mutatkozott be Tajvan, Szingapúr, Kína és Brazília közönsége előtt.

Ez a „különös találkozás” igazán sok izgalmat és fantasztikus finálét, valamint egy meglepetést is tartogat a hallgatóságnak.

 

A program ingyenes!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


EMMI FairExpo Gienger Hungária Hello Baranya Jegymester Lafarge LétaKer Kft. NKA PécsiHírek Pécsma Pécsváros radio1 Sevenhills_filmfesztivál