Facebook

Kiállítás megnyitó – „fókuszban a harmonika”

Pécs - Művészetek és Irodalom Háza - 2018. 09. 07. 17:00
Kiállítás megnyitó – „fókuszban a harmonika”

Rövid leírás

Wache Jánosné Schulteisz Margit – 35 év a harmonika világában

Zenét kedvelő családban nőtt fel. 7-8 éves korában a karácsonyra kapott gombosharmonikát már meg tudta szólaltatni. 1982-ben lépett fel először. Az első öt évben 155 fellépése volt. Megyei és országos rendezvényeken kívül Ausztriában és Németországban is szerepelt. 2002-ben a Tisza-tavi Nyugdíjas Művészeti Fesztivál Nívódíjában részesült. Eddig legalább 85 oklevelet kapott munkássága során. 2014-ben a Magyar Kultúra napján Komló város Képviselőtestülete többéves kulturális tevékenységéért a Komló város Közművelődéséért kitüntetésben részesítette. A kiállítás ezt a fantasztikus életpályát, emlékeket, élményeket kívánja megjeleníteni, illetve megosztani az odalátogatókkal.

 

Hitre Imola – Akkordeon

Hitre Imola huszonegy éves, lélekben pécsi, valójában mohácsi születésű, jelenleg bólyi lakos. Tanulmányait Mohácson és Pécsett kezdte, idén a PTE BTK Romológia szakán végezte el első tanévét, emellett szeptembertől fotográfiát tanul a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán. Marsalkó Péter tanítványaként mélyült el igazán a fotográfiában, 2015 óta önálló és csoportos kiállításokon jelennek meg képei Pécsett a Nappali bárban, a Ciszterci Nevelési Központban, illetve a Budapesti Fotófesztiválon.

 

A program ingyenes!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!


EMMI FairExpo Gienger Hungária Hello Baranya Jegymester Lafarge LétaKer Kft. NKA PécsiHírek Pécsma Pécsváros radio1 Sevenhills_filmfesztivál