Facebook

HARMONIKAPÁRBAJ: BJARKE MOGENSEN VS. DEMENIV MIHÁLY

Pécs - ANK MŰVELŐDÉSI HÁZ SZÍNHÁZTEREM - 2015. 10. 24. 19:00
HARMONIKAPÁRBAJ:  BJARKE MOGENSEN VS.  DEMENIV MIHÁLY

Rövid leírás

Az idén 30 éves Bjarke Mogensen 13 évesen debütált a Német Televízióban, a Müncheni Szimfonikus Zenekarral. 26 évesen lépett fel a Carnegie Hall-ban, New Yorkban, a következő évben pedig elnyerte az European Broadcast Union pozsonyi „Új Tehetség” díját. Ma a Dán Királyi Zeneakadémia kamarazene-tanára. Máris számtalan rangos fellépéssel és zenei partnerrel büszkélkedhet, repertoárja pedig szinte kimeríthetetlen: a népzenétől a klasszikus harmonikadarabokon át a saját feldolgozásokig, átiratokig, és a mai szerzők neki ajánlott darabjaiig. A kritikusok világszerte méltatják – virtuozitása mellett – színes, olykor érzelmes, máskor komikus, a hangulatokat telibe találó játékát.

Az est magyar muzsikusa a 24 éves, kárpátaljai származású Demeniv Mihály. Tavaly ismerhette meg őt a nagyközönség a Virtuózok műsorában. Az ifjú művész – a Zeneakadémián Ernyei László növendéke – 2013-ban megnyerte a Lancianói Nemzetközi Harmonikaversenyt, virtuozitásával és zeneiségével lenyűgözve a zsűrit és a publikumot. A szerény, derűs, rokonszenves harmonikás dán társához hasonlóan hatalmas repertoár birtokosa, amelynek nagyobb része saját és másoktól származó átirat, feldolgozás, a klasszikus szerzők által „elhanyagolt” hangszerre.

Hogyan fog megszólalni egy virtuóz spanyol gitárdarab harmonikán? Megannyi meglepetés: tánc, fantázia, álom és ritmus – ez lesz a Harmonikapárbaj.

Előadók

BJARKE MOGENSEN és DEMENIV MIHÁLY

Közreműködnek: a Pannon Filharmonikusok művészei.

Műsor

C. Nielsen: Saga Dream, op.39 (1907–1908)
C. Nielsen: Two Fantasy Pieces, op.2
C. Nielsen: Per Nørgård Recall (arr. Martin Lohse)
I. Albeniz: Asturias
F. Angelis: Boite a Rhythm
V. Zubitsky: Astor Piazzolla emlékére
D. Scarlatti: Szonáták K.162 & 517
M. Lohse: Menuetto
A. Piazzolla: Adios Nonino (arr. Bjarke Mogensen)

Jegyár: 1 500 Ft
Kedvezmény:

Mester és Angster bérletes 50%
Diák- és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

jegy_60px


EMMI Fidelio Jegymester NKA