Facebook

Budapesti Vonósok

Pécs - MAGTÁR BONIPERT KONFERENCIATEREM - 2015. 10. 22. 19:00
Budapesti Vonósok

Rövid leírás

Az 1977-ben a Zeneakadémia végzőseiből alakult együttes mára a világ élvonalbeli zenekarai közé tartozik. A Fertőd-Eszterházán évente tartott Haydn-fesztivál, valamint a budapesti Királyi Koncertek megálmodói és rendezői, a Budapesti Tavaszi Fesztivál mellett számos rangos nemzetközi fesztivál állandó vendégei. Partnereik között találjuk Rost Andreát, Baráti Kristófot, Perényi Miklóst, Jandó Jenőt és még számos magyar és külföldi előadót.

A zenekar Bartók-Pásztori-díjas, Artisjus-díjas, művészeti vezetőjük Botvay Károly gordonkaművész, koncertmesterük Pilz János hegedűművész.

A Grieg, Sibelius, Wirén és Nielsen műveiből összeállított műsoruk a nagy hagyományú skandináv romantikus vonósmuzsikából merít. Titokzatos tündérek, gonosz törpék, vidám manók népesítik be az északi erdőkben, fjordokban, tengerpartokon játszódó népmeséket dán, norvég, svéd és finn földön. E föld zeneszerzőinek műveiben varázslatos hangzások, a melankóliától a tüzes, virtuóz táncig ívelő hangulatok lepik meg a hallgatót.

A gazdag, érzelmektől terhes, egyedülálló zenei nyelv és a világos, egyszerű, de invenciózus formák kedvelői számára igazi csemege lesz ez a különleges hangverseny. S akik rokonságot sejtenek majd Dag Wirén Szerenádja és a 20. századi magyar zene között, azok sem fognak csalódni.

Műsor

E. Grieg: Holberg szvit, op.40
J. Sibelius: Andante Festivo
E. Grieg: Norvég táncok, op.35 Nr.2.
J. Sibelius: Rakastava szvit, op.14
D.Wirén: Szerenád, op.11
E. Grieg: Két elégikus melódia
J. Sibelius: Valse Triste
C. Nielsen: a-moll szvit vonószenekarra, op.1

Jegyár: 2 900 Ft
Kedvezmény:

Mester és Angster bérletes 50%
Diák és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

jegy_60px


EMMI Fidelio Jegymester NKA