Facebook

Budapesti Fesztiválzenekar

Pécs - Kodály Központ - 2015. 10. 18. 19:00
Budapesti Fesztiválzenekar

Rövid leírás

A Budapesti Fesztiválzenekar mára a világ tíz legjobb zenekarának egyike. Így tartják kritikusaik és közönségük, akik koncertről koncertre tapasztalják a zenekar művészeinek egyedi kvalitásait és az ezekből összeadódó gazdag és egységes zenekari hangzást, a kamarazenei igényű előadásmódot, pazar és átütő energiát.

Britten Rimbaud-dalainak előadója Sophie Klußmann lírai és drámai szoprán – amint kritikusai gyakorta megjegyzik. Meleg, sötét árnyalatú hangja és átlagon felüli hangterjedelme teszi lehetővé, hogy Paminától, Cherubinótól kezdve Nannettán (FalstaÂ), Wellgundén (A Rajna kincse) át a Tannhäuser Pásztorfiújáig, a Carmina Burana szoprán-szólójáig oly sok mindent énekeljen hitelesen, rendkívül magas színvonalon. A Hallei Opera Dorindája és Waldvogel-e azonban dalokat is énekel, legszívesebben a késői 19. és a korai 20. század időszakából.

Marek Janowski, a lengyel születésű, Németországban nevelkedett mester jelenleg is a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarának örökös dirigense. Freiburgtól Dortmundon, Drezdán át Monte Carlóig több zenekar vezető karmestere volt. A 78 éves maestro karmesteri életművének csúcspontjai olyan előadások, mint a Metropolitan Operában vezényelt Arabella, Salome, Szöktetés a szerájból, vagy a Nibelung-tetralógia drezdai felvétele.

Prológus: 18:00

Előadók

Budapesti Fesztiválzenekar

Közreműködik: Sophie Klußmann (szoprán)
Karmester: Marek Janowski

Műsor

R. Strauss: Halál és megdicsőülés, op.24 B.
Britten: Les Illuminations, op.18
J. Sibelius: 4. (a-moll) szimfónia, op.63

Jegyár: I. kategória: 6 900 Ft, II. kategória 4 900 Ft
Bérletár: I. kategória 22 900 Ft, II. kategória 16 900 Ft, III. kategória 11 900 Ft
Kedvezmény:

Mester és Angster bérletes 50%,
Diák és nyugdíjas jegy, Tüke kártya 30%

jegy_60px


EMMI Fidelio Jegymester M&M Computer Mecsekerdő Multi Alarm NKA Pécsma