Facebook

Benedekfi István

Benedekfi_Benedekfi István zenei tanulmányait a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskolában kezdte. 1998-ban és 2001-ben a Zeneművészeti Iskolák Országos Zongoraversenyén II. helyezést ért el. Egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán végezte. Ez idő alatt kétszer volt országos első helyezett a Szergej Rachmaninov (2003), illetve a Bartók Béla (2005) zongoraversenyeken, Debrecenben. Szintén kétszer kapott különdíjat az első és a második Bartók Béla Nemzetközi Zongoraversenyen, Szegeden (2004, 2006).

2013-2015 között részt vett az Egyesült Államokbeli Ball State Egyetem posztgraduális képzésben Dr. Robert Palmer irányítása alatt. 2015-ben az Indiana állami  zongoraversenyen III. díjat ért el. Aktív résztvevője volt Rados Ferenc, Hegedűs Endre, Szokolay Balázs, Dina Yoffe, Volkmar Lehmann és Flórián Péter mesterkurzusainak.

A Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskola hallgatója volt 2012-2016 között. Zeneszerzéssel gyermekkora óta aktívan foglalkozik. Művei rendszeresen szólalnak meg hazai és nemzetközi koncerteken, tanulmányi versenyeken.