Facebook

AZ ORGONISTA – a sípok karmestere (Angster 150)

Pécs - Széchenyi tér - 2017. 10. 08. 19:00
AZ ORGONISTA – a sípok karmestere (Angster 150)

Rövid leírás

Szamosi Szabolcs orgonaművész, az OrgonaPont sorozat megalapítója hatalmas energiákat mozgat meg hangszeres játékával. Újszerű zenei különlegességeket nyújt hallgatósága számára, játékába improvizációkat beleszőve vagy az orgonát szokatlan hangszeres társításokban megszólaltatva. Merészen használja az orgona színeit, nem kifejezetten a berögzült hagyományok alapján. Játéka lendületes, a magabiztos hangszerkezelés, az érzelmek sokszínűsége jellemzi.

1983-ban alakult a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar, melynek alapító karnagya és művészeti vezetője Neumayer Károly, fúvószenekari karnagy volt. Tőle Bókai Zoltán, a Pécsi Nemzeti Színház karmestere vette át az együttes művészeti vezetését 2014 márciusától.

A Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar eddigi eredményeinek köszönhetően hazánk amatőr fúvószenei életének, aktív résztvevője. A zenekar tagjai valamennyien kiváló muzsikusok, akik a koncert minőségű fúvószene elkötelezett előadói. Az együttes tagja a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetségének (WASBE), valamint a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek. A zenekar fenntartója a pécsi VOKE (Vasutasok Országos Kulturális és Szabadidő Egyesület), Vasutas Művelődési Ház (igazgató: Szentgyörgyváry Péter).

Előadók

Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar

Szamosi Szabolcs – orgona

vezényel: Szilágyi Lajos

Műsor

J.S. Bach, C. Saint-Saëns, Jacob de Haan, Hidas Frigyes, Alfred Reed, John Williams művei.

Jegyár: A program ingyenes.