Facebook

Állandó programok

Állandó programok a fesztivál ideje alatt:

FakörhintaNépi játszótér
Széchenyi tér
2019. szeptember 7. (szombat) 9:00- 14:00

Hegedűs Csaba és barátai segítségével feleleveníthetjük a régi korok mókáit: fából ácsolt körhintán, falovon ülhetnek a gyerekek, valamint más ügyességi és mozgáshoz kapcsolódó népi fajátékokat próbálhat ki a család apraja-nagyja, és csodálkozhatnak rá együtt az egyszerű játékok nagyszerűségére! 

A program ingyenes!
Esőhelyszín: Nagy Lajos Gimnázium

 

kiállítás„A népzene tehát a természet tüneménye” (Bartók Béla) – Kiállítás
Művészetek és Irodalom Háza
Kiállításmegnyitó: 2019. szeptember 5. 17:00
A kiállítás megtekinthető: 2019. szeptember 6-7. 10:00-18:00 

A PTE BTK Néprajz Kulturális Antropológia Tanszékének és a Janus Pannonius Múzeum Néprajzi Osztályának közös kiállítása.

Mi a zene? Tényleg univerzális természeti-kulturális tünemény, ami mindenütt képes felütni a fejét? Vajon a hasonlóságok mellett milyen különbségeket mutat? Hogyan hozzák létre, adják elő, fogadják be, és miként értelmezik a zenét a világ különböző részein? Az emberek mikor, hol, mivel, miért, mennyi ideig és mit, illetve miért éppen azt, játsszák hangszereiken vagy éneklik el a saját hangjukkal. Kiállításunk a zenének és a zene megértésének ezt a sokoldalúságát kívánja felvillantani három példa (a Dél-Dunántúl, a vietnámi brúk, az európai számik) segítségével.  Mivel a zenéről kiállítást készíteni értelmetlen zene nélkül, ezért kiállításunkon a fotóanyagokon bemutatott (zenei) világok képi felvillantása–megragadása mellett annak hangzó bemutatására is vállalkozunk. 

A program ingyenes!